Farmi

Farmi on tosi-tv-sarja, jossa 12 kilpailijaa joutuu elämään maatilalla 1800-luvun talonpoikien tapaan. Tilalla ei ole sähköä, juoksevaa vettä tai mitään muita modernin maatalouden laitteita ja koneita. Kilpailijoiden pitää viljellä itse ruokansa, hoitaa eläimiä, kalastaa ja tehdä metsätöitä. Kaikki tehdään kuten 100 vuotta sitten, vanhoilla työkaluilla ja työtavoilla. Kilpailijat asuvat tilalla 50 päivän ajan. He ovat hyvin erityyppisiä ja eri-ikäisiä ihmisiä, eikä ristiriidoilta voida välttyä.

Maatilalla vierailee viikoittain Pehtoori, joka antaa tehtävät ja arvioi niistä suoriutumisen. Pehtoorina ohjelmassa toimii Risto Pesonen, 46-vuotias maanviljelijä, hevosmies ja maatalousoppilaitoksen opettaja Ikaalisista. Pisimpään maatilalla sinnitellyt voittaa 30 000 euron palkinnon. Farmin juontaa Ellen Jokikunnas. Suomen ensimmäisen Farmi-kisan voitti Kittilästä kotoisin oleva Sanni Korva.

Farmi näkyi Nelosella keväällä 2014 neljänä arki-iltana viikossa. Farmi perustuu ruotsalaisen Strix-yhtiön reality-formaattiin. Sarja on toteutettu jo yli 40 maassa.