Kuuluisista TV-sarjoista tehtyjä pelejä

Suositut TV-ohjelmat leviävät muihinkin medioihin, kuten vaikkapa peleihin. Star Trek on klassikko-scifisarja, josta on tehty elokuviakin, ja sekä tv-sarjaan että elokuviin perustuvia pelejä.

Science fiction-sarjat tarjoavat herkullista materiaalia pelintekijöille, samoin toimintasarjat kuten Ritari Ässä ja The Highlander. Visailusarjojen kilpailut voidaan siirtää sellaisenaan peliin, esimerkiksi Tanssii tähtien kanssa, Gladiaattorit ja Idols. American Idol-konsolipeli perustuu American Idol-kykyjenetsintäkilpailuun. Pelistä on tehty Play Station 2, Game Boy ja PC-versiot. Tähtikilpailusta on tehty myös iPhone-peli nimeltään American Idol: The Game. Pelissä pelaaja voi luoda kilpailijahahmon, esittää kappaleen 43 kappaleen valikoimasta, ja saada tuomareiden arvostelu. Kilpailun kulku noudattaa siis jotakuinkin tv-ohjelman kilpailun prosessia.

Videopelejä on tehty myös draamasarjoista, kuten Desperate Housewives, The Sopranos ja Grey’s Anatomy. Draamasarjojen hahmot seikkailevat sarjoista tutuissa maisemissa.

Lasten TV-sarjoista Sesame Street ja Muppet Show on tehty paljon videopelejä. Sesame Street-sarjasta on tehty lähes 30, ja Muppet Showsta kuusi erilaista peliä. Nostalgiaa varttuneemmille lapsille tarjoaa vaikkapa Teenage Mutant Ninja Turtles-peli.

Mobiilipelejä on tehty muun muassa TV-sarjoista The Walking Dead ja Barbie. The Walking Dead on suomalaisen Next Games-start-upin projekti, ja tekijöiden sanojen mukaan ensimmäinen erityisesti mobiililaitteille tehty TV-sarjaan perustuva peli. The Walking Dead mobiilipeli julkaistaan samaan aikaan sarjan viidennen tuotantokauden julkaisun yhteydessä.

Parhaimmillaan peli voi olla TV-sarjaa hauskempi ja jännittävämpi, pahimmillaan TV-sarjan idea jää pelissä pelkäksi kuriositeetiksi ja visuaaliseksi kikkailuksi.