Virkkaus ja neulonta

Virkkaaminen tai neulominen on mainiota ajanvietettä, jota voi tehdä myös televisiota katsellessa. Sopivan yksinkertainen käsillä tekeminen onnistuu lempisarjaa tai viihdeohjelmaa seuratessa ja voi myös auttaa keskittymään monimutkaisempaan ajankohtaisohjelmaan tai dokumenttielokuvaan. Käsillä tekeminen rentouttaa, mutta ei sulje pois muita aisteja: jo puikkojen kilinä itsessään on rauhoittavaa. Monille ihmisille myös keskittyminen on helpompaa silloin, kun käsille on jotakin mielekästä tekemistä. Virkkaaminen tai neulonta television ääressä voi siis todella auttaa keskittymisessä ja asioiden mieleenpainamisessa.

Käsityöt kehittävät ajattelua

Käsillä tekeminen kehittää tutkitusti aivoja ja ajattelukykyä. Erityisesti oikean käden ja kielellisen toiminnan alueet sijaitsevat aivoissa lähekkäin, joten käsitöiden tekeminen voi auttaa vieraan kielen oppimisessa sekä kuullun ymmärtämisessä. Käsitöiden tekeminen television ääressä ei siis välttämättä tarkoita kyvyttömyyttä rauhoittua yhden asian äärelle, vaan se voi aidosti auttaa keskittymään, oppimaan ja muistamaan paremmin. Lisäksi jokainen käsitöistä nauttiva tietää, että langan juokseminen sormien lomitse vain yksinkertaisesti tuntuu niin hyvältä!

Yksinkertaista mutta aistit täyttävää

Television suosikkisarjan tai viihdeohjelman katseleminen on monelle päivittäinen keino palautua päivän rasituksista niin fyysisesti kuin henkisesti. Käsitöistä nauttiva yhdistää tähän lepohetkeen neulomisen tai virkkauksen ja rentoutuminen on taattua. Parhaiten television katselun ohessa tehtäväksi sopii melko yksinkertainen, jo opittu neule- tai virkkuumalli. Myös tuore käsityöharrastaja pääsee matalalla kynnyksellä alkuun helpoilla ja edullisilla langoilla, joita löytyy netistä esimerkiksi halpalanka.fi -verkkokaupasta. Mikä parasta, levätessään käsityön äärellä tulee samalla luoneeksi jotakin uutta, kaunista ja käsinkosketeltavaa.